Начало » Събития » Синдикатите готвят стачка заради безплатния ден в болничните

Синдикатите готвят стачка заради безплатния ден в болничните

19.11.2019 07:00 275
Синдикатите готвят стачка заради безплатния ден в болничните

Лидерите на КТ "Подкрепа" и КНСБ поискаха среща с министър-председателя Бойко Борисов, във връзка с решението на управляващите първият ден от отпускът по болест да е за сметка на служителя и да не се плаща нито от работодателя, нито от държавата. Срокът за промени в Бюджет 2020 изтича на 20 ноември /сряда/, а в случай, че такава среща не се състои или подобно предложение бъде включено между първо и второ четене на законопроектите за държавен бюджет и бюджет на държавното обществено осигуряване синдикатите заявиха готовността си за напускане на Националния съвет за тристранно сътрудничество и организиране на масов, национален протест на работещите български граждани. Това съобщи за радио Видин Ваня Григорова, икономически съветник на КТ "Подкрепа".

"Разговаряме с нашите структури и от тяхна страна има заявено желание да се борим до край с това, което предлага управляващата коалиция, да не се приеме. Ако до близките 1-2 дена не се срещнем с премиерът Бойко Борисов и той не откаже депутатите си да направят предложение между първо и второ четене за изменение на държавния бюджет и бюджета на държавното обществено осигуряване, ние организираме протест", каза Ваня Григорова.

 

0 покажи коментарите
Още по темата:
Търговско-промишлената палата връчи наградата „Мито Орозов“ на представители на местния бизнес На тържествена церемония по повод 160-годишнината от рождението на Мито Орозов Търговско-промишлената палата връчи призове за „Новаторство, индустриален подем и социална отговорност“, носе... 05.12.2019 19:55 201 0
Още от Събития »