Начало » Свят » „Фейсбук" отваря камерата на телефона ви без разрешението ви

„Фейсбук" отваря камерата на телефона ви без разрешението ви

13.11.2019 18:50 425
„Фейсбук" отваря камерата на телефона ви без разрешението ви

Потребители откриха необичаен бъг на приложението на „Фейсбук“ за телефоните на „Епъл“. Оказва се, че при използване на социалната мрежа има ситуации, в които приложението започва да използва камерата на телефона без потребителят да знае и да е давал съгласие, предаде „Дъ Върдж“.

Видеоклипове, на които се вижда как работи този бъг бяха пуснати в социалните мрежи, съобщава Би Ти Ви.

Друг потребител – уеб дизайнерът Джошуа Мадъкс също сподели видеоклип, на който се вижда, че камерата му работи зад използваното приложение и гледаната от него снимка.

По думите му той наблюдавал същия бъг на пет различни iPhone-a, като всички били с операционна система iOS 13.2.2.

От „Фейсбук“ коментираха пред „Дъ Върдж“, че нямат данни видеоклипове и снимки, направени случайно по този начин, да са качвани в социалната мрежа.

24часа

0 покажи коментарите
Още по темата:
Убийството на малтийската журналистка било поръчано като в мафиотски филм   Бизнесменът Йорген Фенек е поръчал убийството на журналистката Дафне Каруана Галиция, заяви днес свидетел по делото. Става дума за Мелвин Теума, който призна, че Фенек го е ползвал за посредник... 05.12.2019 20:20 60 0
Митничари бяха арестувани за най-голямата пратка наркотици Двама митничари са участвали в преноса на 1,6 тона метамфетамини, които бяха заловени от граничните власти в Австралия. След разследване, полицията арестува двама мъже и жена, които са замесени в прен... 05.12.2019 16:30 170 0
Още от Свят »