Начало » Събития » Враца получи 26 млн. лв. за нов градски транспорт

Враца получи 26 млн. лв. за нов градски транспорт

21.10.2019 16:00 291
Враца получи 26 млн. лв. за нов градски транспорт

Община Враца получи 26 млн.лв., с които ще бъдат закупени 9 чисто нови тролейбуси и 13 чисто нови електробуси. Договорът за безвъзмездната финансова помощ бе подписан от Мария Попова - изпълняваща функциите на кмет и министъра на околната среда и водите - Нено Димов, информираха от Община Враца.  На подписването присъства и управителят на “Тролейбусен транспорт” - Виктория Начева.

В рамките на проекта за модернизиране на градския транспорт на Враца ще бъдат закупени и 13 станции за зареждането на електрическите автобуси, една станция за бързо зареждане, като ще се реконструира и контактната мрежа.

Новият подвижен състав ще отговаря на всички европейски директиви, а всяко превозно средство ще е с осигурена достъпна среда за хора със специални потребности.

При реализирането на проектните дейности ще бъде внедрена интегрирана система за управление на транспорта, включваща електронното таксуване на пътниците и информация за разписанието на градския транспорт в реално време. Новият екологичен транспорт ще разполага със система за видеонаблюдение.

Средствата за модернизирането на градския транспорт са осигурени по ОП “Околна среда” 2014-2020г.

Към момента са закупени 14 чисто нови автобуси, като доставката на новопроизведените превозни средства е в процес на изпълнение. Със закупуването на новите 9 тролейбуси и 13 електробуси, Враца не само запазва екологичния си транспорт, но и го надгражда.

 

Враца получи 26 млн. лв. за нов градски транспорт
Враца получи 26 млн. лв. за нов градски транспорт
0 покажи коментарите
Още по темата:
Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков бе гост на празника „Виното и хорото“ в Гомотарци Жителите на селото се събраха на площада, за да отпразнуват богатата реколта от 630 тона грозде, която най-големият масив във Видинско ражда тази година. Празника откри кметът на Гомотарци Ирена Ивано... 16.11.2019 19:50 240 0
Още от Събития »