Начало » Свят » 7 знака, които сигнализират, че си с грешния човек още в началото на връзката

7 знака, които сигнализират, че си с грешния човек още в началото на връзката

21.10.2019 16:20 150
7 знака, които сигнализират, че си с грешния човек още в началото на връзката

В повечето случаи причините за разпадане на двойката са неща изневяра, лъжи, липса на нормална комуникация и пропадане в инерцията.

Обаче понякога причините за раздялата не са толкова очевидни. Човек може да няма лоши навици, да е здрав психически и със страхотен външен вид, но връзката с него да не става за пет пари.

Тъй като всички в „МИЛА“ насърчаваме само щастливите и здрави отношения, подбрахме за вас 7 безпогрешни черти на личността, които показват, че няма да имате светло бъдеще с партньора си.

1. Различно ниво на емоционална интелигентност

Емоционалната интелигентност е способността да изразявате и възприемате собствените си емоции, да ги контролирате и да разбирате чувствата на другите. Човек с ниско ниво на ЕИ се затруднява да поддържа близки отношения и да съчувства на близките. Той не може да се сложи в обувките на някой друг, да приеме вина за грешките си или да разбере, че някой има нужда от помощ. Взаимоотношенията с такъв човек няма да са удобни за нито един от вас - докато вие чакате съпричастност и разбиране, вашият партньор ще очаква пълно приемане на неговата гледна точка.

Може да разпознаете индивид с ниско ниво на емоционална интелигентност, ако внимателно наблюдавате неговите реакции към обкръжението му. Тези хора лесно се дразнят, когато бъдат помолени да проявят снизхождение. Те също така обичат да съдят околните и дават непоискани съвети.

2. Вашето лично пространство се игнорира

Вашият нов приятел се опитва да обсеби времето ви и се ядосва, когато сте заети със собствените си планове. Ако той не уплътни времето си, когато е сам, ако няма хобита, ще започне да ограничава свободата ви. Избраният от вас партньор ще се опита да „осинови“ вашите интереси и вкусове, за да има още причина да се навърта около вас.

Ще се чувствате поласкани и щастливи през първите седмици на връзката си, но всеки ден ще бъдете задушени от такава любов. Този вид съюз прелива във формата на психологическа злоупотреба, за която насилникът може дори да не е наясно, тъй като предоставя изцяло себе си на вас.

Обърнете внимание на това, което човек казва за себе си в първите дни на срещата им - независима личност винаги е страстна за нещо и има свои собствени хобита и интереси.

3. Опитва се да ви промени

Почти всички от нас имат свои собствени идеи за това какво представлява перфектният партньор, включително мнения за това какви качества трябва да има, как трябва да изглежда, какви интереси да има и колко трябва да печели. Понякога нашата реалност отговаря на мечтите ни, но понякога не. В същото време някои хора не могат да разделят тези идеи и да проектират желаните си функции върху нов партньор.

„Някога пробвала ли си да си боядисаш руса коса?“ или „Защо си се татуирал, няма да те приемат насериозно като учител по физическо“.

Ако имате партньор, който се опитва да ви приспособи към собствените си навици и вкусове и провокира промени във вашия външен вид или начин на живот по всякакъв възможен начин, то тогава си плюйте на петите.

4. Вашият партньор ясно разграничава неговите проблеми от своите

Споделяте с любимия за проблем, свързан с душевното ви равновесие или спукана тръба у дома, а той просто ви целува по челото, поглежда ви съчувствено и остава да пие бира с приятелите си, но в същото време ви натяква със седмици, че сте отказали да го придружите в избора му на подарък за рождения ден на майка му. Всеки път, когато имате нужда от помощ, ще трябва да се справите сами, но ако партньорът ви се нуждае от помощ, може да сте сигурни, че ще се обиди, ако откажете да се замесите.

5. Вашето мнение не означава нищо

Всичко започва с малки неща като избора на ресторант за среща, решението за тоав какво ще ядете на вечеря или кой филм да гледате. В токсична връзка никога няма да бъдете попитани от партньора си за каквото и да било. Той сам ще направи резервации в ресторант и ще купи билети за най-новия трилър, без да се допита до вас. Вашият партньор приема, че той знае по-наясно с това кое е по-добре, докато вие не знаете нищо по подразбиране.

6. Работата винаги е преди вас

Хората, които са изцяло влюбени в работата си, може би заслужават уважение и възхищение. Те са готови да работят ден и нощ и да посветят уикендите си, за ад свършат ангажиментите си. Затова те успяват да достигнат невероятни висоти в кариерата си. Въпреки това партньорите им винаги са губещи.

Готови ли сте да прекарате почти всяка вечер в празна къща или да разказвате непрекъснато на родителите си за годеника си, който няма време да се срещне с тях?

7. Имате напълно различни стилове на живот

Ако обичате да ядете сандвичи за закуска и не обичате джогинг рано сутрин, докато партньорът ви е обсебен от суперхрани и ходи на фитнес 7 пъти седмично, вероятността да изградите хармонични отношения е минимална. Същото важи за домашарите, които имат връзка със запалени пътешественици или разюздани купонджии, за чистниците и за онези, които обичат да тънат в мръсотия.

мила.бг

0 покажи коментарите
Още по темата:
Да възстановяваш документите, унищожени от тайната източногерманска полиция Щази Барбара Пьониш прекарва по-голямата част от времето си в редене на пъзели. По-точно във възстановяването на планина от документи, унищожени при падането на Берлинската стена от тайната източногерманск... 17.11.2019 09:50 17 0
Дете праща писмо до починалия си баща - получава отговор "от рая"  Шестгодишна жителка на британския окръг Чешър Холи Морган изпрати пощенска картичка на починалия си баща и получи неочакван отговор, съобщава "Дейли Мейл". Момичето загубило баща си миналото лят... 17.11.2019 06:50 192 0
Половината британци в сондаж: До 10 г. Обединеното кралство ще се разпадне Обединеното кралство може да не съществува в сегашния си вид след десетилетие, смятат половината от гражданите му, установи проучване на Ipsos MORI, цитирано от Ройтерс, съобщава money.bg. Вотът, койт... 16.11.2019 21:20 211 0
Още от Свят »