Начало » Събития » Готови ли сте за опера?"Тоска" на врачанската сцена

Готови ли сте за опера?"Тоска" на врачанската сцена

21.10.2019 21:00 397
Готови ли сте за опера?"Тоска" на врачанската сцена

Държавната опера в Бургас гостува в началото на ноември с касовото си представление „Тоска“ от Дж. Пучини. Операта в 3 действия ще се изиграе на голямата сцена на врачанския Драматично-куклен театър. Билети за спектакъла вече се провадат на касите на театъра. Можете да си резервирате места и на тел. 0888592912, съобщи организаторът на гастрола Кирил Илиев.

Внушителната постановка на бургаската опера е под режисурата на Александър Текелиев. Диригент е маестро Иван Кожухаров. В главните роли ще видим: Нона Кръстникова, която играе Флория Тоска, Даниел Дамянов се превъплъщава в Марио Каварадоси, а барон Скарпиа ще бъде изигран от Александър Крунев.

Внушителното представление е от 2 часа и половина, а между трите части е предвиден антракт от 20 минути. Билетите са на цени от 10 и 12 лева, като стойността им зависи от гледната точка.

Критиката напомня, че операта е създадена по пиеса „Ла Тоска“ на френския драматург Викториен Сарду, написана специално за актрисата Сара Бернар. Премиерата на пиесата през 1887 г. в Париж има голям успех. Пучини вижда пиесата в Милано през 1889 г., харесва драматичната история и решава да направи по нейния сюжет опера. Интересът към драмата е проявен и от други италиански композитори – Верди и Франкети.

 

0 покажи коментарите
Още по темата:
 Ученици от Козлодуй и региона с престижни отличия в национално езиково състезание Национално състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения се проведе през изминалия уикенд в Девин. Инициативата, организирана от екипа на „Аз мога – тук и сега”, се провеж... 13.11.2019 19:00 94 0
Още от Събития »