Начало » България » Момчето, задържано за смъртта на крадец на тикви, скачало върху омаломощеното му тяло

Момчето, задържано за смъртта на крадец на тикви, скачало върху омаломощеното му тяло

22.10.2019 07:25 269
Момчето, задържано за смъртта на крадец на тикви, скачало върху омаломощеното му тяло

 

Крадецът на тикви, който почина в следствения арест в Пазарджик в средата на миналата седмица, не само е бил пребит от търговците, на чиято стока посегнал, но и най-младият от тях - 14-годишен тийнейджър, скачал върху падналото му омаломощено тяло, предава dariknews.bg.

Това стана ясно след гледането на мярката за неотклонение спрямо двамата задържани - момчето и фермер на 52 години, и двамата от Добрич, в Пловдивския апелативен съд.

Показания на свидетел сочат, че престъплението е извършено с ожесточение и безчовечност, надхвърлящи естествения гняв от току-що откраднатата само една тиква, мотивират се магистратите в решението си да оставят двамата побойници зад решетките.

Търговците сами повикали полиция, а след като е арестуван, крадецът - 53-годишният мъж от Пазарджик, бил прегледан от лекар. Заключението му е, няма пречки от медицинско естество за задържането.

В хода на делото ще се изяснява дали се касае за неправилна лекарска констатация или за обективно невъзприемаеми изменения в сърдечно-съдовата система на прегледания.

Трагедията се разигра в малките часове на 9 октомври. Трима гастролиращи в Пазарджик търговци от Добрич за пореден път хванали Валери да щраде от стоката им. Пред повиканите от самите тях полицаи признали, че са го били.

След медицински преглед мъжът е затворен в следствения арест, където два часа по-късно дежурният го заварва в безпомощно състояние, а дошлият спешен екип само констатирал смъртта му. Починалият има и предишни криминални прояви - подобни дребни кражби.

24часа

0 покажи коментарите
Още по темата:
Олег Асенов: Тол таксите за екологични тежкотоварни автомобили до Бургас ще бъдат около 70 лв.   „Тол контролът има всички правомощия като контролен орган на пътя. Може да осъществява спиране на пътно превозно средство и проверка. Първо се проверява талонът на автомобила. След като с... 19.11.2019 07:25 43 0
България и Египет си стиснаха ръцете за обмяна на опит в туризма Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с министъра на туризма на Арабска република Египет д-р Рания Ал-Машат. Двете разговаряха по време на работното посещение на министър Анге... 18.11.2019 19:55 122 0
Още от България »