Начало » Свят » Виетнамският премиер: Никога няма да отстъпя територия на Китай

Виетнамският премиер: Никога няма да отстъпя територия на Китай

21.10.2019 15:50 142
Виетнамският премиер: Никога няма да отстъпя територия на Китай

Виетнамският премиер Нгуен Суан Фук обвини днес Пекин, че усложнява ситуацията в спорното Южнокитайско море. Фук освен това се зарече, че ханойското правителство никога няма да направи териториални отстъпки на Китай, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"В последно време обстановката в Южнокитайско море започна още повече да се усложнява", каза Фук пред близо 500-те депутати, присъстващи на осмата сесия на виетнамското Национално събрание (парламента), започнала днес. "Това се дължи на сериозното погазване на морския суверенитет на Виетнам в разрез с международното право, Декларацията за поведението на страните и постигнатия на високо равнище консенсус (между Виетнам и Китай)", добави той.

"Нашата партия и държава последователно са заявявали, че никога няма да отстъпим това, което е част от нашата независимост, суверенитет и териториална цялост", посочи Фук на заседанието на парламента, което бе излъчено на живо по виетнамската телевизия.

На започналата днес сесия на виетнамския парламент депутатите се очаква да приемат 13 закона и да разгледат девет законопроекта, а също така и да зададат целта за достигане на брутния вътрешен продукт за 2020 г. Сесията ще продължи месец.

24chasa

0 покажи коментарите
Още по темата:
Българка от Лондон разказа за ужасите в медицинската система на Острова Свикнали сме да критикуваме родното здравеопазване, но често се оказва, че в други държави положението е още по-трагично. Това изпитва на свой гръб българка, която живее в Лондон и има малко детенце. ... 18.11.2019 20:20 340 0
Още от Свят »