Начало » Спорт » Наш джудист спечели титлата на Световните военни игри в Китай

Наш джудист спечели титлата на Световните военни игри в Китай

21.10.2019 09:40 242
Наш джудист спечели титлата на Световните военни игри в Китай

Най-добрият български джудист Ивайло Иванов завоюва титлата за на 7-мото световно първенство за военнослужещи, което се провежда в Китай.

По пътя към световната титла роденият в Монтана джудист надви представители на африканските сили в джудото – Египет и Зимбабве. В четвърт-финален сблъсък Иванов се изправи срещу национал на Унгария и записа трети пореден Ипон за деня.

В битка за място на финала националът ни в категория до 81 кг. надви Лукас Блаш от Полша с четвърти пореден Ипон. Ивайло изоставаше в резултата, но показа шампионски манталитет и си извоюва място на финала в последните минути.

В битката за златен медал родният ас надви италианеца Андреа Реджис. Единствен Реджис успя да отстои на атаките на Иванов и не позволи да загуби с Ипон, но победата отиде при българския талант. Той отбеляза Вадзари още в 20-тата секунда на двубоя и запази резултата до края на срещата.

 

 

0 покажи коментарите
Още по темата:
Усмивки от старите ФУТБОЛНИ ленти: Силно представяне съживява мечтата за елита - ІV част Тази рубрика, която излиза вече втора година на страниците на "Конкурент", трябваше да започне по друг начин. Тя беше вдъхновена от човек, който не желае да се споменава името му, но е част от "Зелена... 17.11.2019 07:40 247 0
Още от Спорт »