Начало » Свят » САЩ: Разочаровани сме, че ЕС отложи преговорите със Северна Македония и Албания

САЩ: Разочаровани сме, че ЕС отложи преговорите със Северна Македония и Албания

20.10.2019 20:20 246
САЩ: Разочаровани сме, че ЕС отложи преговорите със Северна Македония и Албания

САЩ съжаляват, че на срещата на върха на ЕС е било взето решение да бъдат отложени преговорите за влизане на Северна Македония и Албания в Европейския съюз. Това се казва в разпространено вчера изявление на американския Държавен департамент, цитирано от ТАСС.

Според съобщението САЩ подкрепят желанието на Северна Македония и Албания да се присъединят към ЕС. "Разочаровани сме от това, че Европейският съюз не подкрепи аспирациите на всяка от двете страни и не започна преговори този път", се казва в съобщението, предава БТА.

Държавният департамент изрази надежда, че ЕС ще започне преговори за влизане на двете страни в общността на срещата си на върха през май. Американското ведомство отбеляза също, че САЩ ще останат стратегически партньор на Северна Македония и Албания и ще подкрепят двете страни в развитието на икономиката, борбата им с корупцията и организираната престъпност.                                                           

24часа

0 покажи коментарите
Още по темата:
Българка от Лондон разказа за ужасите в медицинската система на Острова Свикнали сме да критикуваме родното здравеопазване, но често се оказва, че в други държави положението е още по-трагично. Това изпитва на свой гръб българка, която живее в Лондон и има малко детенце. ... 18.11.2019 20:20 341 0
Още от Свят »