Начало » Събития » Кула се включва в инциатива за засаждане на дървета

Кула се включва в инциатива за засаждане на дървета

21.10.2019 18:00 156
Кула се включва в инциатива за засаждане на дървета

Община Кула получи предложение да участва в инициативата "Гората.бг – 100 000 садим гора" – една проява от хората за хората, която има за цел да подпомага засаждането на нови дървета за България. За последните 8 години с участието на хиляди доброволци са засадени 625 000 дървета на територията на цялата страна. 

Емблематични кампании са свързаните с деца, в които са дарени стотици хиляди дървета за детски учебни заведения, дарени са хиляди медоносни дървета в подкрепа на пчеларите, дарени са хиляди дървета и на българските общини.

"Всеки човек в живота си следва да засади поне едно дърво, а всяка община – колкото може повече" – това е веруюто на кампанията, в която община Кула се включва с ентусиазъм.

За учебните заведения в община Кула ще бъдат дарени 150 образователни детски комплекта за засаждане на дървета. Те са подходящи за децата от началния образователен курс /1-4 клас/ и по-големите групи в детската градина. Всеки комплект съдържа саксия от рециклиран материал, биотор и почвена смес, подходящи семена – дъб, кестен и др, етикети за всяка саксия, с които децата да отбележат кога и от кого е засадено дръвчето, подробни инструкции за засаждане и грижа във видео формат и на хартия.
След една до две години отгледаните дръвчета ще бъдат засадени в градска среда, което ще направи града и селата от общината още по-зелени и красиви. Като награда и благодарност за участието в доброто дело Общината и участниците ще получат почетни сертификати. 

Източник: БНР

0 покажи коментарите
Още по темата:
Синдикатите готвят стачка заради безплатния ден в болничните Лидерите на КТ "Подкрепа" и КНСБ поискаха среща с министър-председателя Бойко Борисов, във връзка с решението на управляващите първият ден от отпускът по болест да е за сметка на служителя и да не се ... 19.11.2019 07:00 134 0
Още от Събития »