Начало » Събития » Вижте кой ще строи път Е79 от Видин до Ружинци

Вижте кой ще строи път Е79 от Видин до Ружинци

24.09.2019 10:30 221
Вижте кой ще строи път Е79 от Видин до Ружинци

Само за около месец Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ разгледа офертите за проектиране и строителство, и определи кои ще са изпълнителите на първия етап от трасето между Видин и Ружинци. Отсечката е с обща дължина 54.3 км, а от Видин до пътен възел "Макреш" - за която има избран изпълнител, е дълга 30 км. Победител за този етап е обединение, в което водещ хучастник е "ПСТ Груп"

Припомняме, че през юли АПИ обяви поръчка за 500 милиона лева за разширението на път Е79 между Видин и Ружинци. В средата на август кандидатите подадоха офертите си.

При прогнозна стойност от 250 млн. лв. офертата на обединението, спечелило надпреварата, което включва "Нивел строй", "ПСТ Груп", "Пътинженеринг – М", "ПСТ Видин" и "ПСТ София", е за 298 млн. лв., което прави по 10 млн. лева на километър нов път.

Офертите за тази позиция от търга бяха четири, но само двама кандидати стигат до крайно класиране. На второ място е "Главболгарстрой" с оферта от 310 млн. лв. без ДДС.

 

0 покажи коментарите
Още по темата:
Пенсионерски клуб „Съединение“-Враца отпразнува подобаващо Бабинден СНИМКИ Днес членовете на пенсионерски клуб „Съединение“-Враца отпразнуваха подобаващо Бабинден, видя konkurent.bg. Тържеството им се проведе в ресторант в центъра на града.Празникът на хората от ... 22.01.2020 19:00 231 0
Още от Събития »