Начало » Събития » Без букети в първия учебен ден, парите отиват за благотворителност

Без букети в първия учебен ден, парите отиват за благотворителност

11.09.2019 05:00 1244
Без букети в първия учебен ден, парите отиват за благотворителност

Дарение за Алекс вместо цветя на първия учебен ден във Враца. На това се надяват близките на 3-годишната Александра Кръстянина. Малката принцеса е родена с пълна липса на малък пищял и скъсен десен крак с деформирани глезен и стъпало. Момиченцето живее във Варна с родителите си, но нейната баба Галя Кръстянина е от Враца. Именно тя е подела инициативата „Дарение вместо цветя“ на първия учебен ден в града под Околчица.

„Вместо да има изсъхнали и захвърлени букети, нека помогнем на Алекс да осъществи мечтите си и да изживее пълноценно детството си. Желаещите от Враца да помогнат могат да се свържат с мен на тел. 089 7236157 - за поставяне на дарителски кутии и други информационни материали в техни обекти“, каза Галя Кръстянина за „Конкурент“. Лечението на нейната внучка е оперативно, в няколко етапа и се извършва най-успешно от д-р Пейли във Флорида /САЩ/. Благодарение на помощта на стотици дарители от цяла България първият етап завърши успешно през юли 2018 г. Беше направена успешна корекция на глезена, изправяне на тибията и удължаване на крачето с 5 см, след което Алекс премина през 7-месечна рехабилитация в „Пейли институт“.

„Първият етап от лечението ѝ продължи 10 месеца, които бяха изключително трудни за нея и нас. Тя неведнъж доказа, че е герой и се справи перфектно с всяко предизвикателство. Няма да скрием, че през този период имаше и много сълзи и болка, но след постигнатия резултат се видя, че всичко си е заслужавало. За кратко малката ни принцеса се радваше на много игри с приятелчета, тичаше на воля с тях, а в момента дори ходи на детска ясла. За съжаление, с времето разликата между двата й крака продължава да нараства, което започва отново да затруднява ходенето“, споделиха родителите на Александра.

След извършен преглед през април т.г. е определен периодът за продължаване на лечението на момиченцето - есента на 2020 г. Поради липса на средства се налага нейните близки да започнат нова благотворителна кампания. За завършване на лечението на Алекс са нужни 787 788 лв. До момента са събрани 184 000 лв. Нужни са 603 800 лв.

През втория етап от лечението на Алекс отново ще бъде направена корекция на глезена и тибията и ще се удължи крачето й с 6 см. Ще има и дълга рехабилитация по време на удължаването на костта и калцирането ѝ. Лечението ще продължи около 10 месеца, след което ще започне третият етап - на около 9-10-годишна възраст, който е финален. През него ще се извърши още една операция и на двата крака на Александра - удължаване с 8 см на десния крак и спиране растежа на левия, за да може в края на лечението да се постигне максимално изравняване на двата крайника. Този етап също ще продължи около 10 месеца.

„От фонда за лечение на деца има няколко отказа за подпомагане лечението на Алекс. Това е и причината да се обърнем към всички. Вярваме, че с вашата подкрепа отново ще се сбъднат нашите мечти –дъщеричката ни да бъде едно нормално развиващо се дете, радващо се на игри наравно с връстниците си. Нека запазим нейната харизматична усмивка, която винаги успява да ни зареди с положителна енергия“, приканва семейство Кръстянини.

Без букети в първия учебен ден, парите отиват за благотворителност
0 покажи коментарите
Още по темата:
Задават се интересни избори! Чоков е кандидат за кмет на Бяла Слатина, а жена му – на Галиче Интересни местни избори очакват избирателите в Бяла Слатина. Общинската избирателна комисия регистрира като кандидат за кмет на общината Ценко Чоков. Жена му Цветелина нелова пък ще се бори за мястото... 24.09.2019 12:45 14 0
На сесия коментираха светофарна уредба, която често не работи Светофарната уредба край автогарата във Враца, която често не работи напоследък, се превърна в тема на коментари по време на днешното заседание на общинския съвет в града. Темата беше повдигната от от... 24.09.2019 12:00 62 0
Още от Събития »