Начало » Събития » Болница търси 25 доктори и сестри за началници

Болница търси 25 доктори и сестри за началници

10.09.2019 05:00 737
Болница търси 25 доктори и сестри за началници

Конкурси за ръководни позиции в 17 отделения обяви областната болница в Монтана. Търсят се началници за отделенията по нервни болести, хирургия, неонатология, спешно, пневмология, психиатрия, образна диагностика, трансфузионна хематология, съдебна медецина, диализа, инфекциозни болести, уши-нос-гърло, очно, урология, микробиологичната и клиничната лаборатории, отделението по обща и клинична патология.

Обявен е и конкурс за главна медицинска сестра, старши сестри и акушерки, старши рентгенов лаборант, старша сестра за отделенията по психиатрия, ортопедия, кардиология, както и старша акушерка за АГО.

Подновяването на екипа от началници на отделения се налага заради изтичането на договорите на докторите и сестрите, които в момента заемат тези позиции. Според Закона за лечебните заведения трудовите контракти с началниците на отделения и с главните медицински сестри и акушерки се сключват за период от 3 г.

Мераклиите да заемат постовете на началници на отделения в МБАЛ „Д-р Стамен Илиев” трябва да разработят и защитят писмени концепции за развитието на съответните клиники. По темата с тях ще се проведе и събеседване. Кандидатите трябва да опишат как ще оптимизират работата на съответните отделения, как ще привлекат млади доктори и сестри и какви мерки ще предприемат за повишаване на квалификацията на работещите в момента.

За позициите имат право да кандидатстват лекари, сестри и акушерки, завършили необходимото образование, които имат не по-малко от 5 г. стаж по специалността.

Документи се подават до началото на октомври, съобщиха от ръководството на лечебната институция.

Монтанската областна болница е едно от най-стабилните във финансово отношение държавни здравни заведения в страната. Тя е най-добрата в целия Северозапад и в нея се лекуват пациенти от регионите на Монтана, Враца и Видин. Има 400 легла, разпределени в 17 клинични отделения, 4 отделения без легла, 3 лаборатории и болнична аптека.

 

0 покажи коментарите
Още по темата:
Задават се интересни избори! Чоков е кандидат за кмет на Бяла Слатина, а жена му – на Галиче Интересни местни избори очакват избирателите в Бяла Слатина. Общинската избирателна комисия регистрира като кандидат за кмет на общината Ценко Чоков. Жена му Цветелина нелова пък ще се бори за мястото... 24.09.2019 12:45 28 0
На сесия коментираха светофарна уредба, която често не работи Светофарната уредба край автогарата във Враца, която често не работи напоследък, се превърна в тема на коментари по време на днешното заседание на общинския съвет в града. Темата беше повдигната от от... 24.09.2019 12:00 64 0
Още от Събития »