Начало » Здраве » 7 неща, които се случват с тялото, когато пием сок от кисели краставички

7 неща, които се случват с тялото, когато пием сок от кисели краставички

11.09.2019 04:00 538
7 неща, които се случват с тялото, когато пием сок от кисели краставички

В този свят има два вида хора - такива, които обичат кисели краставички, и такива, които не разбират тяхната роля в света. В екипа на Mila.bg те са на особена почит, не само заради мястото му в някой друг сандвич, но и заради неговите безспорни качества за здравето.

Кои са 7-те невероятни неща, които се случват с тялото, когато пийваме от сока на киселите краставички.

1. Успокоява мускулните крампи

Според изследване, публикувано в Medicine & Science in Sports & Exercise, 1/3 чаша сок от кисели краставички върши много по-добра работа за облекчаване на спазмите от същото количество обикновена вода. Това важи с особена сила за стомашните неразположения при мъжете. Тази напитка е чудесна след тренировка.

2. Подпомага доброто здраве на червата

Високата концентрация на оцет в саламурата помага да се регулират храносмилателните процеси. Това се отнася и за останалите видове ферментирали храни.

3. Облекчава спазмите по време на цикъл

Подобно на начина, по който сокът от кисели краставички облекчава мускулните крампи, причинени от физически упражнения, саламурата облекчава мускулните крампи, свързани с ПМС. Това е заради електролитно-възстановителните способности на сока, които предотвратят болезнените спазми, веднага щом проникне в тялото.

4. Помага за контролиране на кръвната захар

Въпреки че не е заместителна терапия за тези, които са диагностицирани с висока кръвна захар, доказано е, че киселият крастачивен сок регулира кръвната захар при пациенти с диабет тип 2.

5. Повишава имунната система

Сокът от киселите краставички съдържа значителни количества витамини С и Е - два важни антиоксиданти, които показват любов към имунната система.

6. Може да ви помогне да отслабнете

Често средствата за възстановяване след тренировка са пълни с добавени захари, мазнини и калории. За щастие саламурата на киселите краставички е нискокалорична напитка, която също така насърчава бързото възстановяване.

7. Понижава холестерола

Доказано е, че тази зелена напитка намалява нивата на холестерола. Разбира се, тя не може да замести медикаментите, но саламурата може да спъне глада за солено, без да добавя вреден холестерол.

0 покажи коментарите
Още по темата:
Още от Здраве »