Начало » Събития » Партиите в Монтана не се разбраха за ОИК, чакат служебно назначение от София

Партиите в Монтана не се разбраха за ОИК, чакат служебно назначение от София

25.08.2019 09:00 160
Партиите в Монтана не се разбраха за ОИК, чакат служебно назначение от София

Общинската избирателна комисия в Монтана ще бъде назначена служебно от ЦИК, това стана ясно след проведените консултации за състава й.Спор за председателското място между ГЕРБ и БСП провалил консултациите.

„Имаме добри юристи, които могат да ръководят комисията”, бил аргумента на социалистите.

От ГЕРБ настояват, че техният кандидат за председател вече е ръководил няколко пъти ОИК, справил се като председател и на РИК за евроизборите.

Двете партии ще имат по четирима представители в избирателната комисия, останалите места се разпределят между ДПС, коалиция”Обединени патриоти” и „Воля. Така изборния процес в общината ще се ръководи от 11 души.

Възможността в комисията да влязат 13 души се е провалила, след като „Демократична България”, която има избран евродепутат не е изпратила свой представител за консултациите. Така те нямат да имат представител в Монтана. С което е отпаднала възможността за увеличаване състава на комисията.

0 покажи коментарите
Още по темата:
Свикват консултации за определяне съставите на секционните избирателни комисии Кметът на Община Враца Калин Каменов отправи покана до представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 44-ото Народно събрание и представители на партии и коалиции от партии, които ... 18.09.2019 11:00 48 0
Още от Събития »