Начало » Свят » Словения поставя още огради на границата с Хърватия заради мигрантите

Словения поставя още огради на границата с Хърватия заради мигрантите

24.08.2019 21:20 109
Словения поставя още огради на границата с Хърватия заради мигрантите

Словения започна да поставя допълнителна ограда срещу мигранти на границата си с Хърватия, в сектора където тази година е забелязан увеличен брой нелегални влизания край река Купа, съобщи Танюг, позовавайки се на словенските медии. Както съобщи телевизия Поп-ТВ, в сряда е започнало поставянето на панелна ограда с дължина четири километра. Работните дейности би трябвало да приключат в близките няколко седмици, предава БТА.

Министерството на вътрешните работи на Словения съобщи, че допълнителни технически ограждения на границата се поставят на места, където това е необходимо за спиране на мирацията.

Словения започна да поставя огради за спиране на мигранти в разгара на голямата мигрантска криза през 2015-2016 г., а правителството това лято обяви, че ще издигне допълнителни 40 км ограда на места, които са най-рискови и се намират на маршрутите на нелегалните мигранти.

В момента на границата между Словения и Хърватия има 179 километра временни технически огради, от които 116 км са бодлива тел, а 63 км са панелна ограда, потвърди министерството на вътрешните работи. Оградите досега бяха поставяни от словенската армия, докато за поставянето на допълнителни 40 км панелна ограда е избрано предприятието Леги-СГС от Белград, което на конкурса за тази работа даде оферта от 4,56 милиона евро.

Както съобщават словенските медии, за ограда на границата Словения досега е похарчила 19 милиона евро, в което не е включена цената за труда на армията и на компенсациите на собствениците на частни парцели, на които са издигнати огради.

24часа

0 покажи коментарите
Още по темата:
Тайнствен самолет лети около Земята 719 дни, без да кацне (ВИДЕО) Военен самолет със слънчева енергия без екипаж току-що счупи рекорда си за продължителност на космически полет, прекарал повече от 719 дни в орбита около Земята. Космическият кораб, известен като X-37... 15.09.2019 12:50 38 0
Ето как ще изглежда първият хотел за космически туристи в света Вероятно поне веднъж ви се е искало да видите как изглежда планетата ни от Космоса. Подобна гледка е пред очите единствено на астронавтите на борда на Международната космическа станция (МКС). Идеята з... 15.09.2019 09:50 21 0
Още от Свят »