Начало » Събития » Обявиха Национален конкурс за късометражен филм „Враца – нашата Европа!"

Обявиха Национален конкурс за късометражен филм „Враца – нашата Европа!"

25.08.2019 14:00 233
Обявиха Национален конкурс за  късометражен филм „Враца – нашата Европа!"

Като част от работната програма за 2019 година, център Европа Директно Враца към Търговско-промишлена палата – Враца обявява национален конкурс за късометражен филм на тема Враца – нашата Европа!".

Конкурсът има за цел да покаже ползите от членството ни в ЕС и по този начин да стимулира дебата на регионално равнище, показвайки добавената стойност от регионалната политика на ЕС за нашия регион и по конкретно в областите:  образование, градска среда, бизнес култура, развитие на IT сектора, дигитализация във всички сектори.

Всеки ден сме свидетели на начина, по който тези области променят ежедневието на хората и облика на региона. Покажете как вие виждате ползите от членството ни в Европейския съюз в областите: образование, градска среда, бизнес култура, развитие на IT сектора, дигитализация във всички сектори, чрез своя късометражен филм. Късометражният филм трябва да отговаря на изискванията в направления Игрални, Документални филми или микс от двата жанра.

Игрални филми

Кратка игрална новела със сюжетна линия и герои. Продължителността на филма трябва да бъде в рамките на 5-10 минути с включени начални и финални надписи.

Документални филми

Може да бъде кратка история в търсенето на истина или представяне на реалността в миналото или настоящето. В този стремеж може да бъдат предприети всякакъв брой подходи - използвайки експериментални техники, архивни кадри и фотографии, интервюта с хора и интерпретации на актьори, илюстриращи дадено съществуващо действие.

Участниците могат да бъдат от всички възрастови групи и да упражняват всякакви професии, вкл. режисьори, художници, PR, журналисти, IT специалисти, фотографи, артисти, сценаристи, оператори, вкл. дрон оператори, монтажисти, гримьори, тонрежисьори и др. от България.

Общият брой на участниците е неограничен – върху един филм може да работи екип, а може да е създаден и от едно лице.

В направленията може да се участва с готов създаден авторски филм или с разработен с подкрепа филм.

Участниците в първия вариант сами разработват сценария, заснемат и монтират филма. Участниците във втория вариант преминават през следните етапи в разработката на филма:

  1. Заявка за идея за заснемане на филм – от 12 август 2019 до 20 септември 2019 г.
  2. Първа среща на заявилите участие с организаторите и менторите на 24 септември 2019 г.
  3. Виртуални индивидуални консултации с менторите  – от 24 септември 2019 до 3 октомври 2019 г.
  4. Втората среща с организаторите и менторите на 4 Октомври 2019 г.
  5. Време за филмова продукция от 05 октомври 2019 г. – 18 октомври 2019 г.
  6. Довършителни работи по монтажа, озвучаването и др. в рамките на 48 часа,  участниците ще могат да направят, съвместно с ментори и консултанти, по време на CodeWeek Враца 2019, който ще се състои на 19 октомври 2019 – 20 октомври 2019 г. в гр. Враца (необходима е регистрация за CodeWeek Враца 2019 )
  7. Официално награждаване  на късометражните филми - 20 октомври 2019 г.

Ще има инагради на професионалното жури:

Първа награда – Ваучер на стойност 700.00 лв. за закупуване на техника и оборудване от Dynaphos професионално студийно осветление и друго студийно оборудване

Втора награда – Ваучер на стойност 500 лв. за закупуване на техника и оборудване от Dynaphos професионално студийно осветление и друго студийно оборудване

Трета награда - Ваучер на стойност 300 лв. за закупуване на техника и оборудване от Dynaphos професионално студийно осветление и друго студийно оборудване.

От трите филма, класирани от първо до трето място, изработени по време на събитието „Направи филм на тема „Враца - нашата Европа!" ще бъде изработен един обединяващ късометражен филм за добавената стойност от регионалната политика в нашия регион, по-конкретно в областите образование, градска среда, бизнес култура, развитие на IT сектора, дигитализация във всички сектори, с продължителност минимум 30 мин. Филмът ще е предназначен за широката общественост от област Враца с последващи прожекции в периода от декември 2019 г. до март 2020 г. в градовете от област Враца – Враца, Бяла Слатина, Козлодуй,Криводол и  Мездра.

0 покажи коментарите
Още по темата:
Пенсионерски клуб „Съединение“-Враца отпразнува подобаващо Бабинден СНИМКИ Днес членовете на пенсионерски клуб „Съединение“-Враца отпразнуваха подобаващо Бабинден, видя konkurent.bg. Тържеството им се проведе в ресторант в центъра на града.Празникът на хората от ... 22.01.2020 19:00 231 0
Още от Събития »