Начало » България » Във всяко четвърто приемно семейство няма настанено дете

Във всяко четвърто приемно семейство няма настанено дете

25.08.2019 09:55 176
Във всяко четвърто приемно семейство няма настанено дете

 Във всяко четвърто семейство, обучено за приемна грижа, няма настанени деца, показват последните данни на Агенцията за социално подпомагане. Към края на юли вписаните в регистъра приемни семейства са 2086, а тези, в които няма настанени деца, са 500, предаде БНР. 

Общо настанените в приемни семейства деца по последни данни са 1 899. Традиционно приемната грижа не е равномерно развита в страната. Най-много приемни семейства са регистрирани във Варна - 141, следвана от областите Монтана и Велико Търново.

От агенцията за "Социално подпомагане" обясниха, че причините за незаетост на приемните семейства са обект на постоянен анализ. Традиционно най голям процент от незаетите приемни семейства са заради желанието им да се грижат за дете с различен профил от този, който е наличен и съответно е различен от потребността за съответната област. Социалната услуга по проекта "Приеми ме" стартира от януари 2016 година.

24часа

0 покажи коментарите
Още по темата:
Шефката на парламента Караянчева е пострадала при инцидента СНИМКА Председателят на парламента Цвета Караянчева в момента се транспортира с хеликоптер, след като претърпя тежка катастрофа край Хитрино. Както БЛИЦ писа тя е със счупена ключица. Транспортират я към сто... 15.09.2019 13:55 7 0
Още от България »