Начало » Свят » Топ 5 на най-странните автомобилни интериори в историята СНИМКИ

Топ 5 на най-странните автомобилни интериори в историята СНИМКИ

25.08.2019 11:20 175
Топ 5 на най-странните автомобилни интериори в историята СНИМКИ

В продължение на много десетилетия автомобилните производители експериментират с различни технологии за по-голяма безопасност и комфорт на водачите. Някои от нововъведенията останаха на етапа на развитие, докато други надхвърлиха всички очаквания - и в крайна сметка се превърнаха в серийни модели.

Следват най-необичайните и неочаквани интериори на концептуални автомобили:

1. Maserati Boomerang (1971)

Машината е представена през 1971 г., и не е поразително необичайна. Автомобилите с клиновидна форма бяха модни в началото на 70-те години. Това, което го отличава от "връстниците" му, се намира в салона. Почти вертикалният волан се върти около таблото със седем сензора. Напълно функционална концепция.

2. Lancia Sibilo (1978)

Дизайнерът на Bertone Марчело Гандини разработил концепцията Lancia Sibilo през 1978 г., когато проучвал начините за замяна на Stratos.

Той започна с разширяването на платформата с около 4 инча, за да я "облече" с нещо футуристично, приличащо на скулптура. Дизайнът на салона е удобен и не е претоварен с детайли. В средата е многофункционален волан. Той пасва перфектно на дланите на водача, сензорите са интегрирани в таблото, а не са групирани в отделна комбинация от прибори.

Уникалните проекти на Запорожец от 60-те години, които така и не видяха бял свят (СНИМКИ)

3. Opel Junior (1983)

Концептът Opel Junior от 1983 г. е проектирана в духа на минимализма. Таблото му е намалено, върху като са прикрепени сензори и превключватели. Това оформление, познато на собствениците на Citroën 2CV, подчертавало усещането за пространството в автомобила, което било важно за толкова малък концепт като Junior.

4. Nissan ComCom (1985)

През 1985 г. Nissan създаде концепта ComCom за водачи. Неговият квадратен, функционален корпус скривал интериора, който се превърнал в мобилен офис. Шофьорът имал достъп до телефона на таблото за управление, примитивния GPS, който се показвал на екрана, и други устройства.

Това са 6 знаменити стари автомобили, които все още са в производство (СНИМКИ)

5. Oldsmobile Incas (1986)

Oldsmobile не спечелил титлата на най-модерната технологична марка в Америка. Въпреки това концептът Incas от 1986 г. го поставил на челно място в класацията за иновации. Създаден от ItalDesign, колата е оборудвана с дивани вместо седалки и команден център като в изтребител.

Italdesign заменила волана с чифт вертикални дръжки с многобройни бутони. Това е така, защото през 80-те години водачите, израснали с видеоигри, предпочитали тази конфигурация. Информацията за автомобила се показвала на широк екран на таблото. /auto.blitz.bg

0 покажи коментарите
Още по темата:
Тайнствен самолет лети около Земята 719 дни, без да кацне (ВИДЕО) Военен самолет със слънчева енергия без екипаж току-що счупи рекорда си за продължителност на космически полет, прекарал повече от 719 дни в орбита около Земята. Космическият кораб, известен като X-37... 15.09.2019 12:50 37 0
Ето как ще изглежда първият хотел за космически туристи в света Вероятно поне веднъж ви се е искало да видите как изглежда планетата ни от Космоса. Подобна гледка е пред очите единствено на астронавтите на борда на Международната космическа станция (МКС). Идеята з... 15.09.2019 09:50 21 0
Още от Свят »