Начало » Свят » Странна болест превърна 10-годишно момиче в стара жена (СНИМКА)

Странна болест превърна 10-годишно момиче в стара жена (СНИМКА)

25.08.2019 09:50 418
Странна болест превърна 10-годишно момиче в стара жена (СНИМКА)

Бо не остарява преждевременно, но промените настъпват по кожата й

 

Странна болест превърна 10-годишно момиче в стара жена

Науката добре познава болестта прогерия, която се характеризира с ускорено стареене на човека.

Тя е изключително рядка генетична болест. При нея се наблюдават симптоми, наподобяващи стареене, в много ранна възраст.

Родените с прогерия обикновено доживяват до средата на пубертета си или до началото на 20-те си години. Те умират от болести, характерни за възрастните хора.

 

Това е генетично състояние, което възниква като нова мутация и се наследява много рядко, тъй като носителите ѝ обикновено не доживяват да оставят поколение.

Десетгодишната Бо Ракхинг от Камбоджа изглежда като възрастна жена, но това няма нищо общо с болестта прогерия.

Момичето има някаква мистериозна болест, която причинява бързото образуване на свързани с възрастта бръчки и гънки по кожата на тялото й, докато цялостното й здраве не се различава от това на връстниците й.

С други думи, Бо не остарява преждевременно и промените настъпват само по кожата.

Освен това детето расте наравно с връстниците си. Тъй като момичето живее в будистка държава, местните монаси вече са направили предположение, че всичко се дължи на лоша карма, тоест грехове, извършени в минали животи, които причиняват настоящите външни промени.

Досега семейството на детето не е ходило в сериозни лечебни заведения поради липса на средства, но местните лекари не знаят какво причинява разстройството. Предполага се, че момичето има еластолиза, което води до загуба на еластичност на кожата.

Теоретично едно дете може да се лекува с пластична хирургия, а самата девойка мечтае за това. Тя често става обект на подигравки от другите деца, което влияе на психиката й.

Еластолизата е общ термин за група от редки нарушения, които причиняват бръчки и кожни гънки.

Нарушенията водят до загуба на еластичност на кожата около лицето, ръцете, краката и гърба. Предимно тези заболявания са причинени от генетични мутации./zdrave.to

0 покажи коментарите
Още по темата:
Проучване: Българите в Брюксел работят основно като чистачки и строители  Българските граждани, заселили се законно в Брюксел, работят основно като чистачки и строители. Това показват данни, представени в местни медии, цитирани от БТА. Отбелязва се, че чужденците от Е... 14.09.2019 21:20 45 0
Още от Свят »