Начало » Свят » Учени откриха странни създания в дълбините на Южния океан СНИМКИ

Учени откриха странни създания в дълбините на Южния океан СНИМКИ

25.08.2019 06:50 219
Учени откриха странни създания в дълбините на Южния океан СНИМКИ

Група изследователи, които от дълго време проучват територията на Антарктида, се похвалиха със сензационна находка. Те са открили причудливи морски обитатели, които живеят във водите на ледения континент.

Любопитен факт е, че въпросните създания не са известни на науката.

  От дълбините на океана те са извадили няколко риби, които са удивили изследователите. Експертите отбелязват, че разполагат с цели семейства риби, които могат да се срещнат само в Южния океан и не могат да виреят във води, чиято температура е над + 5 °C.

  Откритото същество се е приспособявало към новите условия в продължение на милиони години. Освен нея, експертите са открили дърво на 4 млн. години.

Океанът крие още много различни същества, които са изключително ценни за биолозите. С тяхна помощ може да бъде изучена еволюцията на нашата планета. Голяма част от учените се опитват да открият нещо уникално, но малцина са тези, които могат да се похвалят с нещо подобно.

блиц

0 покажи коментарите
Още по темата:
Проучване: Българите в Брюксел работят основно като чистачки и строители  Българските граждани, заселили се законно в Брюксел, работят основно като чистачки и строители. Това показват данни, представени в местни медии, цитирани от БТА. Отбелязва се, че чужденците от Е... 14.09.2019 21:20 45 0
Още от Свят »