Начало » България » Метални въжета и делинеатори ще спрат катастрофите в Кресненското дефиле

Метални въжета и делинеатори ще спрат катастрофите в Кресненското дефиле

25.08.2019 07:25 180
Метални въжета и делинеатори ще спрат катастрофите в Кресненското дефиле

   „Ако пътната маркировка в Кресненското дефиле  я заменим със специални делинеатори и метално въже, което да не разрешава физически изпреварването, няма да има нито една жертва“, обясни експертът Богдан Милчев от Института за пътна безопасност. Според него след влизане в сила на забраната за изпреварване по цялото трасе в дефилето и положената пътна маркировка продължават катастрофите с жертви, защото маркировката не се спазва и продължават рискованите изпреварвания. Експертът добави, че Институтът за пътна безопасност е стартирал нова програма „Мисия Нула“. Чрез нея цялото общество и държавата ще бъдат предизвикани да няма никакви жертви по пътищата.

   „Ние считаме, че като основен елемент за постигане на тази цел е да променим традиционния подход. Всички усилия до момента бяха да променим шофьорите, да ги насочим върху средата“, каза Милчев, цитиран от сайта economic.bg. По думите му Институтът за пътна безопасност ще настоява за повече отговорност от доставчика на пътната система, който поддържа пътищата в страната.

монитор

0 покажи коментарите
Още по темата:
Шефката на парламента Караянчева е пострадала при инцидента СНИМКА Председателят на парламента Цвета Караянчева в момента се транспортира с хеликоптер, след като претърпя тежка катастрофа край Хитрино. Както БЛИЦ писа тя е със счупена ключица. Транспортират я към сто... 15.09.2019 13:55 4 0
Още от България »