Начало » Събития » Славен голаджия финтира фирма за бързи кредити

Славен голаджия финтира фирма за бързи кредити

19.08.2019 05:00 4855
Славен голаджия финтира фирма за бързи кредити

Славният голаджия от близкото минало Генади Симеонов победи в съдебен спор фирма за бързи кредити, завела дело срещу него заради използван, но невърнат кредит. Това установи проверка на "Конкурент" по гражданско дело №4273/2018 г., разгледано в средата на юни т.г. от VI състав на врачанския районен съд, председателстван от съдия Пламен Шумков.

Претенциите към Генади Симеонов са за използвана карта за бързи кредити в размер на 800 лева, които екснападателят на врачанския „Ботев“ и ЦСКА е използвал през 2016 г. и не е върнал. Поради това от "Агенция за контрол на просрочени задължения" ЕАД завели дело срещу него. Искът е бил за доста над използваната от Симеонов сума от 800 лева, тъй като били добавени 67.76 лв. договорна лихва, 100 лева административна такса за събиране на вземането, както и още 316.24 лева - такса гаранция. Така общият размер на претенциите на финансовата институция нараснали до 1 293 лева, пише още в материалите по делото.

От доказателствата по делото обаче личи и, че Симеонов не е подписал договор за връщане на сумата, което трябвало да стане на 4 вноски по 217 лева. Въпреки това обаче кредитната институция "Ф.... Б...." ЕООД  очаквала парите на 4 вноски от 9 юни до 7 октомври 2016 г.

Решението на съдия Шумков обаче е изцяло в полза на бившия футболист, тъй като ищецът не успял да докаже, че Симеонов е сключил договорни отношения, без значение дали е ползвал парите.

Въпреки дадения 2-седмичен срок за обжалване пред окръжния съд, такова не е последвало, а решението на районния съд, който е първа инстанция по спора, е придобило окончателен вид.

Любопитна подробност по казуса е, че адвокат Михаил Димитров е бил назначен за особен представител на подсъдимия Симеонов, който така и не влязъл в съдебна зала, тъй като не вдигал дори мобилния си телефон.

Да откриеш Симеонов наистина е тежка мисия - до редакционното приключване на броя славният голмайстор не беше открит на мобилния си телефон.

 

Кой е Генади Симеонов

Генади Симеонов е бивш футболист. Роден е на 24 март 1971 г. Юноша е на Ботев /Враца/. В кариерата си е играл още за: Берое, Левски /Лом/, Литекс, Спартак /Плевен/, Локомотив /София/, Първа атомна, Монтана, Металург, ЦСКА, Марек, Спартак /Варна/, Ботев /Пловдив/, Балкан /Ботевград/, Локомотив /Мездра/, Ботев /Криводол/, Расово, Пирин /Гоце Делчев/, Хебър.

Незабравими за нападателя ще останат двата гола, които бележи с екипа на ЦСКА в турнира за купата на УЕФА, където записва 4 мача. Един от тях е с глава на стадион "Сейнт Джеймсис парк" срещу Нюкасъл.

Симеонов е известен с това, че умее да пилее пари. Само седмица, след като спечели 50 000 лева от ТВ шоу, той успя да им види сметката след луди купони.

 

Цялата история ще намерите в днешния брой на в. "Конкурент" - вестникът на Северозапада.

Славен голаджия финтира фирма за бързи кредити
Славен голаджия финтира фирма за бързи кредити
Славен голаджия финтира фирма за бързи кредити
0 покажи коментарите
Още по темата:
Задават се интересни избори! Чоков е кандидат за кмет на Бяла Слатина, а жена му – на Галиче Интересни местни избори очакват избирателите в Бяла Слатина. Общинската избирателна комисия регистрира като кандидат за кмет на общината Ценко Чоков. Жена му Цветелина нелова пък ще се бори за мястото... 24.09.2019 12:45 7 0
На сесия коментираха светофарна уредба, която често не работи Светофарната уредба край автогарата във Враца, която често не работи напоследък, се превърна в тема на коментари по време на днешното заседание на общинския съвет в града. Темата беше повдигната от от... 24.09.2019 12:00 61 0
Още от Събития »