Начало » Събития » Кирил Маринов дари средства за ремонт на улица в Монтана

Кирил Маринов дари средства за ремонт на улица в Монтана

19.08.2019 10:00 278
Кирил Маринов дари средства за ремонт на улица в Монтана

92-годишният Кирил Маринов, който повече от 50 години живее във Франкфурт – Германия и е най-големият дарител на Монтана, средства за ремонт на една от най-старите улици в града – „Извора”.

„Реконструкцията започна и ще приключим до 15 септември. До тази дата трябва да бъдат завършени всички ремонти в общината, а те са около 100, 70 са в селата.”, каза кметът Златко Живков.

Инвестицията на „Извора” ще е около 324 000 лева. Районът се преобразява  изцяло. Организират се  нови зелени площи, оправят се тротоарите. Малкото площадче не е реконструирано от  половин век. Сега се преустройва,  ще има и паркинг за автобуси, за да е удобно за туристите, които идват заради крепостта, каза кметът.

До средата на следващия месец приключва и мащабната реконструкция на улица „Индустриална”. Тя е дълга 3,5 километра. За ремонта  с решение на министерски съвет бяха отпуснати 2,5 милиона лв. Улицата е  разделена на две зони – едната, в която има жилищен квартал и втората, която е изцяло индустриална част.  В района с жилищния квартал, затворен между „Индустриална”, „Любен Каравелов”, „Граф Игнатиев”, „Братя Миладинови” и „Гладстон” се подменя  водопровода. По цялото протежение на „Индустриална” са и имотите на Националната компания „Железопътна инфраструктура”. И там се коси , мие, оправят се тротоари и бордюри.

„Правим всичко необходимо и за удобството на фирмите. В момента се изграждат нови обекти -  вторият завод на „Крос”, на „Монбат” с  два паркинга, на „Триада инженеринг” на „Сиком”, на „ЕМКО”. Организираме паркоместа, правим тротоари, за да се движат работниците безопасно. Реконструираме две възлови места – прелезът под ж.п. гарата,  пускаме и третия при „Монбат”, където се оформя и паркинг. Това е най-голямата индустриална зона в Северозападна България. Много хора работят там и паркоместата са необходими.”, подчерта кметът Златко Живков.

0 покажи коментарите
Още по темата:
Задават се интересни избори! Чоков е кандидат за кмет на Бяла Слатина, а жена му – на Галиче Интересни местни избори очакват избирателите в Бяла Слатина. Общинската избирателна комисия регистрира като кандидат за кмет на общината Ценко Чоков. Жена му Цветелина нелова пък ще се бори за мястото... 24.09.2019 12:45 14 0
На сесия коментираха светофарна уредба, която често не работи Светофарната уредба край автогарата във Враца, която често не работи напоследък, се превърна в тема на коментари по време на днешното заседание на общинския съвет в града. Темата беше повдигната от от... 24.09.2019 12:00 63 0
Още от Събития »