Начало » Събития » Укрепиха коритото на река Вировска

Укрепиха коритото на река Вировска

19.08.2019 07:00 225
Укрепиха коритото на река Вировска

Приключи корекцията на  над 3 километра от коритото на  река Вировска, която преминава през монтанското село Габровница. Реконструкцията е финансирана  със 171 000 лева от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, съобщи кметът на общината Златко Живков.
Река Вировска е малка, но при по-обилни дъждове става пълноводна и залива дворовете и къщите на хората.

„Това е най-мащабната превенция, извършена за първи път от десетилетия. Тя бе изключително наложителна в границите  на селото. Фирмата, която се зае с тази дейност, е направила корекцията на реката по възможно най-добрия начин. Многократно депозирахме проекти в  Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. Най-накрая ни  отпуснаха 171 000 лева”, коментира  Живков.
Според кмета на Габровница Борис Цветков, половин век нищо  не е пипано по коритото на реката.  

 „След тази корекция хората може да са спокойни. Поне 15 години няма да има нужда от някакви действия. Сега картината е съвсем различна”, каза Цветков. 

0 покажи коментарите
Още по темата:
Задават се интересни избори! Чоков е кандидат за кмет на Бяла Слатина, а жена му – на Галиче Интересни местни избори очакват избирателите в Бяла Слатина. Общинската избирателна комисия регистрира като кандидат за кмет на общината Ценко Чоков. Жена му Цветелина нелова пък ще се бори за мястото... 24.09.2019 12:45 37 0
На сесия коментираха светофарна уредба, която често не работи Светофарната уредба край автогарата във Враца, която често не работи напоследък, се превърна в тема на коментари по време на днешното заседание на общинския съвет в града. Темата беше повдигната от от... 24.09.2019 12:00 67 0
Още от Събития »