Начало » Общини » Скандали изобилстват в управлението на Данчев в Криводол

Скандали изобилстват в управлението на Данчев в Криводол

16.08.2019 10:00 2510
Скандали изобилстват в управлението на Данчев в Криводол

Кметът на община Криводол Петър Данчев управлява града и селата във втори пореден мандат. Политическата му биография е изпълнена с остри завои и резки смени на посоката, каквото е и ръководството му. Скандали раздират пътя на административния ръководител, тръгнал за властта от бизнеса – неговата фирма „Пепи – Д“ първоначално има стопанство за отглеждане на прасета. Днес тя е крупен арендатор на земи в Криводолско, заради които е подаван сигнал до европейската служба за борба с измамите ОЛАФ.

При управлението му футболният „Ботев“ /Криводол/ влиза във Втора лига и стига до ¼ финал в турнира за купата на България. В Криводол казват, че успехите се дължат на кмета Николай Иванов, чиято е заслугата и за построяването на нов стадион с пари от оперативни програми. Сигурно са прави, защото при кмета Петър Данчев криводолският „Ботев“ крета в „А“ областната футболна група.

Управлението на общината прочу Данчев из цялата страна – той доказа, че общински център може да съществува, без да събира и превозва битовите отпадъци, но да прибира парите на хората под формата на местни данъци и такси за това.

Градоначалникът погази не една разпоредба на местния парламент, като премина през нормативните актове като диво прасе в царевична нива. Липсата на отговори на питания, непрозрачността при вземане на решения и непубликуването на обяви на задължителните за това места и издания са само част от най-големите издънки на Данчев /при подобни кметът на Чупрене Ваньо Костин беше задържан при акция на Спецпрокуратурата – б.а./. Това обаче далече не обобщава всички скандали: бедната община Криводол си позволи да заведе отбрана компания от свои служители на алкохолна екскурзия в сръбското етносело Срна; спипаха с наркотици шофьора на кмета; сгащиха до нива с канабис общински съветник и селски кмет...

През първия си мандат /2011-2015 г./ кметът се оправдаваше с предшественика си Николай Иванов, който уж му бил оставил тежко наследство. През втория си мандат /2015-2019/ жалбите по същото се задълбочиха.

Вероятно Данчев е забравил, че срещу него е образувано досъдебно производство за длъжностно престъпление по чл. 202 от Наказателния кодекс, което от известно време се намира в Специализираната прокуратура и кой знае защо не може да достигне до Специализирания съд. Обвиненията са свързани с построяването на дигата, която не пази никого в Криводол.

Местните се шегуват, че който и да бъде издигнат като кандидат за кмет, ще е по-добрият избор от настоящия. Поговорката в този случай е: „Магаре да вържеш“, то ще успее“ след последните 8 години.

Кандидати не липсват, защото в България меракът е национална черта.

ОЧАКВАЙТЕ: Дигата, която никого и от нищо не пази.

Скандали изобилстват в управлението на Данчев в Криводол
Скандали изобилстват в управлението на Данчев в Криводол
Скандали изобилстват в управлението на Данчев в Криводол
Скандали изобилстват в управлението на Данчев в Криводол
0 покажи коментарите
Още по темата:
Инж. Милчо Доцов: Мандатът ни беше най-добрият за хората в Берковица Уважаеми жители на община Берковица, В края на мандата представям пред Вас отчет за моята работа и на моя екип през 4-те години на мандат 2015-2019 г. Като генерален извод с чувство на удовлетворение ... 20.09.2019 12:00 329 0
Още от Общини »