Начало » Свят » Най-вероятно на Луната има живот

Най-вероятно на Луната има живот

19.08.2019 06:50 257
Най-вероятно на Луната има живот

През пролетта тази година Израел изпрати на Луната космическия апарат "Берешит", на борда на който, освен апаратурата, имаше и контейнер с бавноходки.

Бавноходките са невероятно издържливи безгръбначни същества на планетата Земя. Има вероятност, че те могат да оживеят и да се адаптират към суровите условия на Луната. 

Тези същества са способни да оцелеят при най-екстремните температури и да издържат без вода и храна над 30 години. 

Някои учени смятат че бавноходките могат с лекота да оцелеят дори при катастрофални сблъсъци на астероиди с нашата планета и при гама излъчвания. 

Тази тяхна способност да оцеляват в екстремни условия може да позволи на бавноходките да се заселят на Луната. Напълно е възможно тези микроскопични космонавти да се намират в състояние анабиоза, която може да приключи при контакт с вода. 

Тогава какво ни остава да чакаме? Когато поредният космически апарат отпътува към Луната и вземе със себе си контейнер с вода, за да напои смелите космонавти. 

Превод и редакция: БЛИЦ

0 покажи коментарите
Още по темата:
Румъния получи заем от Световната банка за подобряване на достъпа до здравни услуги Румънският премиер Виорика Дънчила, която е на работно посещение в Съединените щати, съобщи снощи, че е подписала в Ню Йорк споразумение с представители на Световната банка, което предвижда подобряван... 24.09.2019 11:20 21 0
Още от Свят »