Начало » Здраве » Как бързо да забавим пулса си без хапчета

Как бързо да забавим пулса си без хапчета

18.07.2019 04:00 888
Как бързо да забавим пулса си без хапчета

Не бързайте веднага да пиете лекарства това не винаги е необходимо

Внезапно учестилият се пулс (повече от 100 удара в минута) определено не трябва да се пренебрегва. Но не бързайте веднага да пиете лекарства това не винаги е необходимо. Можете да се опитате бързо да „укротите“ пулса по други начини.

Контролирайте дишането си

Затворете очи и се съсредоточете върху дишането си. Гледайте всеки дъх, опитайте се да го почувствате. Дишането трябва да бъде гладко и дълбоко. Вътрешното спокойствие също ще има положителен ефект.

Легнете

Просто заемете хоризонтална позиция, затворете очи и "успокойте" тялото си. След няколко минути ще забележите, че пулсът се нормализира.

Измийте лицето си

Или поне поръсете със студена вода лицето си. Това активира така наречения "гмуркащ" рефлекс, в отговор на който тялото започва да намалява активността на всички системи, включително пулса.  Горните съвети ще ви помогнат да върнете пулса към нормалното, но ако такива „шеги” ви се случват често, не трябва да ги оставяте без надзор. Трябва да се консултирате с лекар, а в комплекта за първа помощ да запазите необходимите лекарства за нормализиране на сърдечния ритъм.

Zdrave.tp

0 покажи коментарите
Още по темата:
7 неща, които се случват с тялото, когато пием сок от кисели краставички В този свят има два вида хора - такива, които обичат кисели краставички, и такива, които не разбират тяхната роля в света. В екипа на Mila.bg те са на особена почит, не само заради мястото му в някой ... 11.09.2019 04:00 309 0
Още от Здраве »