Начало » Здраве » Ако не можете да отслабнете, помогнете си с този лесен и ефикасен метод с длан

Ако не можете да отслабнете, помогнете си с този лесен и ефикасен метод с длан

15.07.2019 04:00 950
Ако не можете да отслабнете, помогнете си с този лесен и ефикасен метод с длан

Частите на ръцете ви - пръсти, длани, юмрук са храната, която можете да ядете през деня

Ако вече сте опитали много диети и не можете да отслабнете до желаното ниво, или просто искате лесен начин, за да влезете във форма, тогава трябва да опитате този метод, за който ви трябва само ръката ви. Най-важната задача на този метод е да се научите как да определяте размера на порциите, които ядете.

Какъв е методът?

Частите на ръцете ви - пръсти, длани, юмрук са храната, която можете да ядете през деня. В допълнение, размерът на юмрука и неговите отделни части са свързани с размера на храната.

Снимката по-долу показва това по-подробно.

През деня можете да ядете макаронени изделия, плодове, зеленчуци, масло, месо и сирене. Ако не искате да се ограничавате толкова много, навигирайте по продуктови групи. Това означава, че тестените изделия са въглехидрати.

Можете да ядете зърнени храни, ориз, картофи, но само в количеството, показано на снимката. Мазнините и захарта вредят на нашето здраве и само добавят допълнителни калории, така че трябва да ядете малко от тях. Пиле, риба и червено месо, трябва да ядете така, че парчето да не е по-голямо от дланта ви.

Зеленчуците във вашата диета трябва да бъдат много, така че се съсредоточете върху тях. Можете да ядете сладолед, но не се увличайте с него. 

След известно време ще свикнете да ядете по този начин и вече няма да усещате дискомфорт. Диета не вреди на вашето здраве, защото не лишавате тялото си от важни за него вещества. Не забравяйте да започнете да приемате витамини (консултирайте се с Вашия лекар), за да подобрите състоянието си и да помогнете на организма./zdrave.to

0 покажи коментарите
Още по темата:
7 неща, които се случват с тялото, когато пием сок от кисели краставички В този свят има два вида хора - такива, които обичат кисели краставички, и такива, които не разбират тяхната роля в света. В екипа на Mila.bg те са на особена почит, не само заради мястото му в някой ... 11.09.2019 04:00 305 0
Още от Здраве »