Начало » Свят » Възпитание по китайски. 10 необичайни правила, които правят децата супер успешни

Възпитание по китайски. 10 необичайни правила, които правят децата супер успешни

24.06.2019 06:50 285
Възпитание по китайски. 10 необичайни правила, които правят децата супер успешни

Много хора се чудят как жителите на Поднебесната империя успяват да отгледат интелигентни и успешни деца. Не е съвсем ясно какви действия предприемат майките и татковците за създаването на музиканти, математици или поети. Експертите идентифицират 10 необичайни правила за отглеждане на деца в Китай. Строгите родители там се считат за един от най-авторитарните в света, така че останалите имат какво да научат от тях.


Китайските деца рядко получават похвали, защото се опитват да ги научат да се дисциплинират и адекватно да оценяват работата си. Това се постига чрез специален подход:

1. Кърменето практически отсъства, а отпускът по майчинство продължава не повече от 3-4 месеца. Продължителността му зависи от провинцията на пребиваване.

2. Бебетата от два месеца са приети в предучилищна възраст и там са отглеждани он служителки. Особено щастливи са децата, които могат да останат при баба си, но са малцинство.

 

3. В Китай се обръща голямо внимание на предучилищното образование. На възраст от една година и половина, децата учат броене, рисуване и пеене, на две и половина години могат да рецитират няколко стиха и да пеят поне пет музикални композиции, на възраст от три вече знаят няколкостотин йероглифи.

4. В семействата отговорностите рядко се разделят на мъже и жени. Дъщерите участват в ремонти, а синовете не се срамуват да мият чиниите или да готвят вечеря.

5. Малките момчета и момичета са толкова непретенциозни, че могат да заспиват във всяка поза.

6. Майките преподават на потомството си търпение. Често можете да видите картина, когато детето чака родителя, който е отишъл в магазина, повече от час. Няма истерии, просто чакат.

7. Китайците са свикнали с откритостта. Ако дъщерята започне да наддава на тегло, майката може да я нарече безобразно тлъста. Момичето след такъв разговор покорно отива на диета.

8. Китайските семейства очакват само отлични оценки. "Четири" води до писъци и разочарования. Родителите ще работят с децата си, докато в дневниците се появят само „петици”.

9. Музикалното образование е важен елемент от образованието.

 

Съществува убеждението, че децата трябва да посветят живота си на родителите си, така че майката и бащата да се гордеят с тях.
Китайците вярват, че основата на образованието трябва да се основава на подготовката за тежко бъдеще. Всеки човек от ранна възраст е наясно със силните си страни и знае как да ги използва.

0 покажи коментарите
Още по темата:
Еквадор: личните данни на близо 20 милиона граждани са изтекли в интернет Еквадорското правителство разследва публикуването на личните данни на милиони граждани в интернет - ситуация, която окачестви като "много деликатна", предаде Франс прес, цитирана от БТА. Според власти... 17.09.2019 21:20 4 0
Гълъб се изходи върху главата на политик, обсъждащ проблема с курешките на пернатите Гълъб се изходи на главата на щатски законодател в град Чикаго, докато той обсъждаше именно проблема със замърсяването с курешки на една от спирките на Чикагската транспортна служба, предава Асошиейте... 17.09.2019 18:50 48 0
Светкавичната реакция на момче спаси живота на майка му СНИМКИ В английския град Флинтшир, Уелс, осемгодишно момче спаси майка си, която имала анафилактичен шок, съобщава "Мирър". 34-годишната Дженифър Лемб, майка на две деца, била вкъщи със сина си Уилям. Жената... 17.09.2019 17:20 69 0
Още от Свят »