Начало » Събития » Наградиха наш прокурор със златен знак, след това приеха оставката му

Наградиха наш прокурор със златен знак, след това приеха оставката му

13.06.2019 15:00 492
Наградиха наш прокурор със златен знак, след това приеха оставката му

Личен почетен знак – златен, и парична награда в размер на 1 000 лв. получи административният ръководител на окръжната прокуратура във Видин Маруся Николова–Насър. Наградите бяха присъдени с решение на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет. Поводът за наградата е заради проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества, се казва в мотивите.  

В предложението от главния прокурор Сотир Цацаров е посочено, че Маруся Николова-Насър има над 36 години юридически стаж в системата на прокуратурата. Заемала е последователно длъжностите младши прокурор в Районна прокуратура – Видин, заместник-районен прокурор, прокурор в Окръжна прокуратура – Видин и за втори мандат е окръжен прокурор, като е на този пост от 9 юни 2009 г. В София отчитат и факта, че на всички заемани длъжности Маруся Николова-Насър е показала много добра правна подготовка, висока професионална квалификация и организационни способности, ползва се с авторитет и уважение.

В същото време прокурорската колегия на ВСС освободи поради подадена оставка, на основание чл. 165, ал. 1, т. 2 от Закона за съдебната власт Маруся Николова-Насър от заеманата длъжност „административен ръководител – окръжен прокурор“ на държавното обвинение във Видин, както и от длъжността „прокурор“, считано от 17 юни.

0 покажи коментарите
Още по темата:
Свикват консултации за определяне съставите на секционните избирателни комисии Кметът на Община Враца Калин Каменов отправи покана до представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 44-ото Народно събрание и представители на партии и коалиции от партии, които ... 18.09.2019 11:00 48 0
Още от Събития »