Начало » Спорт » Вратата на Северозападна Трета лига се отваря за ФК Дреновец

Вратата на Северозападна Трета лига се отваря за ФК Дреновец

11.06.2019 19:30 1047
Вратата на Северозападна Трета лига се отваря за ФК Дреновец

Северозападна Трета лига остана с 13 отбора след края на кампанията, след като Спартак /Плевен/ се завърна в професионалния футбол като участник във Втора лига, а в областните групи изпаднаха Левски и Янтра /Полски Тръмбеш/.

Два клуба са мераклии и потенциални кандидати за запълване на две от местата. Единият от тях е ФК Дреновец, който завърши на 2 място в областната група на Видинско, след като дълго време бе лидер, но в крайна сметка отстъпи титлата на Ботев /Грамада/. Отборът няма проблеми с базата, стадионът в Дреновец е строен по европейска програма, а община Ружинци ще се опита да помогне с финансирането.

Другият почти сигурен участник в Северозападната Трета лига е Янтра 1919 /Габрово/.

"Все още се чакат официалните заявки, както от тези два клуба след проведените предварителни разговори, така и от други тимове. Наистина ще бъде чудесно, ако има и още кандидати и групата се увеличи до 16 отбора. Но при нас това не е самоцел, защото и другите отбори искат да гостуват при добри условия, на хубави стадиони. Но засега перспективата е Северозападната Трета лига през новия сезон да бъде с 15 отбора”, заяви секретарят на ЗС на БФС във Велико Търново - Игор Бакьов.

 

 

0 покажи коментарите
Още по темата:
Околчица оцеля след канонадата на згориграждани и спечели дербито Околчица сломи Миньор Згориград с 3:2 в отложена среща от 1-ия кръг на БАМФ Враца. Владимир Ангелов, Вангел Вангелов /плюс асистенция/ и Георги Янев реализираха за моравчани, Ангел Петров и Пламен Нит... 18.09.2019 19:40 296 0
Още от Спорт »