Начало » Събития » СУ „Отец Паисий“ участва в партньорска среща в Испания

СУ „Отец Паисий“ участва в партньорска среща в Испания

19.05.2019 19:00 207
СУ „Отец Паисий“ участва в партньорска среща в Испания

През изминалата седмица ученици и учители от СУ "Отец Паисий”-Враца взеха участие в заключителната партньорска среща в гр. Кадис, Испания, като част от международния обмен по проект "Музиката свързва Европа" по програма "Еразъм +". 

По време на посещението си там врачанските учители имаха възможността да обменят опит със своите колеги от Испания, Латвия, Гърция, Италия и Полша. Учениците пък участваха в различни дейности заедно със своите връстници от страните – партньори.

За гостите беше организиран и специален концерт, посещения на различни културни и природни забележителности. Всички участници се докоснаха до културата, бита, миналото и настоящето на страната-домакин. Като финален продукт от двугодишното сътрудничество между страните, учениците изпълниха вариант на песента на Майкъл Джексън ''Heal the World'' с променен текст, който да съответства на името на проекта. Всеки един от куплетите на оригиналната песен беше изпят на един от езиците на страните от проекта, а припевът звучи на английски език. Новата песен носи заглавието "Music is everywhere".

Неусетно изминаха двете години от началото на проекта и всички участници в него ще пазят незабравими спомените от срещите по между си, похвалиха се от управата на училишето.

0 покажи коментарите
Още по темата:
Съветници обсъждат докладна за депо за отпадъци край Кула Съветниците от Кула ще разгледат на следващото си редовно заседание в петък докладна от кмета Владимир Владимиров за намерението на местната управа да кандидатства за финансиране пред министерството н... 19.09.2019 07:00 15 0
Бивш полицейски шеф влиза в битката за кмет на Берковица Бившият шеф на областната полиция в Монтана комисар Иван Георгиев влиза в битката за кмет на Берковица. Кандидатурата му е издигната от инициативен комитет, показва справка в общинската избирателна ко... 19.09.2019 05:00 194 0
Още от Събития »