Начало » България » Местан си иска отнетата шофьорска книжка

Местан си иска отнетата шофьорска книжка

22.04.2019 19:55 250
Местан си иска отнетата шофьорска книжка

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан си иска обратно отнетата шофьорска книжка. Той е обжалвал в съда наложените му от прокуратурата санкции, между които и отнемането на свидетелството за правоуправление на автомобил. Местан обжалва и гаранцията от 10 000 лева, с която е пуснат на свобода, след катастрофата, при която причини по непредпазливост.

Местан първо беше задържан за 24 часа след инцидента, при който загина 6-месечно бебе, а майка му и братчето пострадаха и се лекуват в болница. След това прокуратурата му наложи гаранция от 10 000 лева. Тя първо беше отменена, докато се установи финансовото състояние на лидера на ДОСТ и после пак беше върната. Местан има и забрана да напуска страната.
Според обвинението лидерът на ДОСТ е нарушил 2 разпоредби на Закона за движение по пътищата. Първата е, че при завой за влизане в път с двупосочно движение шофьорът трябва да навлезе по възможно най-краткия път в дясната лента. Втората - предвижда, че шофьорът, приближаващ се към кръстовище, трябва да се движи с такава скорост, че при необходимост да може да спре и да пропусне участниците в движението, които имат предимство.

0 покажи коментарите
Още по темата:
До 50 млн. лв. е размерът на държавните гаранции за кредитиране на студенти и докторанти До 50 милиона лева е максималният размер на новите държавни гаранции, които Министерският съвет утвърди по Закона за кредитиране на студенти и докторанти (ЗКСД). Кредити се отпускат на български гражд... 26.05.2019 16:10 27 0
Агенцията по вписванията с методика за работата на длъжностните лица по регистрацията  Агенцията по вписванията ще публикува на 17 юни т.г. методически указания за работата на длъжностните лица по регистрацията на базата на готвен в момента анализ. Това е станало известно тази сед... 26.05.2019 13:40 80 0
Още от България »
placeholder