Начало » Събития » Завърши първото издание на Похода срещу диабета

Завърши първото издание на Похода срещу диабета

07.04.2019 19:00 466
Завърши първото издание на Похода срещу диабета

 Мащабната кампания се проведе по суша, въздух и вода в периода 30 март - 6 април и бе организирана от Лайънс клуб Видин и клубовете на Лайънс движението в България, със съдействието на Община Видин и Туристическо дружество „Бонония“. Походът бе подкрепен и от общините по маршрута, от неправителствени организации и граждани. Събитието стартира от Видин и премина през градовете Белоградчик, Лом, Монтана, Враца, Козлодуй, Мездра, Оряхово, Плевен, Никопол, Велико Търново, Свищов, Русе, Силистра, Тутракан, а на територията на Румъния – през Гюргево, Турну Мъгуреле, Бекет и Калафат.

Както началото, така и финалът на инициативата бяха поставени във Видин. На заключителната вечер присъстваха Венци Пасков, заместник-кмет на Община Видин и представители на Лайънс клуб Видин, участвали в Похода.

От името на кмета на Общината Огнян Ценков и от свое име Пасков благодари на организаторите, на участниците и на всички, включили се в благородната кауза. „Вие направихте възможно реализирането на проекта, който ще осигури необходимия комфорт на болните деца. Събраните средства за закупуване на сензори и трансмитери за контрол на кръвната захар ще бъдат предоставени на всички български деца с диабет тип 1. Оценявам приноса на всеки един от вас в тази високо хуманна мисия“ – каза заместник-кметът.

Д-р Борислав Милчев от видинския Лайънс клуб разказа как е преминал похода и сподели за получената подкрепа от страна на стотиците хора, присъединили се към каузата. „Бяха изминати над 700 километра по вода и над 750 километра по суша, а събраните средства са над 5000 лева“ – информира той.

Всички градове по маршрута на Похода срещу диабета са се включили с разнообразни инициативи – игри за малки и големи, концерти и много забавления. В нашия град кампанията завърши с изпълнения на самодейни състави от читалищата в Община Видин.

Завърши първото издание на Похода срещу диабета
Завърши първото издание на Похода срещу диабета
Завърши първото издание на Похода срещу диабета
Завърши първото издание на Похода срещу диабета
Завърши първото издание на Похода срещу диабета
0 покажи коментарите
Още по темата:
Съветници обсъждат докладна за депо за отпадъци край Кула Съветниците от Кула ще разгледат на следващото си редовно заседание в петък докладна от кмета Владимир Владимиров за намерението на местната управа да кандидатства за финансиране пред министерството н... 19.09.2019 07:00 15 0
Бивш полицейски шеф влиза в битката за кмет на Берковица Бившият шеф на областната полиция в Монтана комисар Иван Георгиев влиза в битката за кмет на Берковица. Кандидатурата му е издигната от инициативен комитет, показва справка в общинската избирателна ко... 19.09.2019 05:00 191 0
Още от Събития »