Начало » Здраве » Откриха лесен начин за намаляване на кръвната захар

Откриха лесен начин за намаляване на кръвната захар

22.03.2019 04:00 1100
Откриха лесен начин за намаляване на кръвната захар

Може да намалите нивата на кръвната захар без да прибягвате до лекарства. Лекарите достигнаха до това заключение след поредица от тестове.

Тяхното изследване е особено важно за профилактиката на диабета - едно от най-често срещаните болести в света.

Оказва се, че всичко много е просто. Можете да контролирате количеството захар в кръвта чрез физическа активност. Ако редовно се занимавате със спорт или просто водите физически активен начин на живот, тогава захарта може да се контролира.

Максималният ефект може да се постигне с комбинация от аеробни и интензивни интервални тренировки и упражнения с тежести.

Методът, предложен от лекарите, е подходящ и за тези, които не обичат джогинг. Според лекарите, дори обикновените домакински задължения като измиване на пода или почистване също могат да имат положителен ефект върху нивата на кръвната захар.

Допълнителни ефекти върху здравето могат да бъдат постигнати, ако следвате диета. Яденето на зеленчуци и макаронени изделия ще спомогне за поддържането на оптимални нива на кръвната захар. Препоръчително е да забравите за сладките неща, мазните и солени храни./zdrave.to

0 покажи коментарите
Още по темата:
Ето какво се случва с тялото ви, когато ядете карамфил всеки ден Подправката карамфил - една от най-популярните в света, представлява сушени неотворени цветни пъпки на вечнозелено дърво, родом от Индонезия. Освен сладкия вкус, който придава на ястията, към които се... 23.04.2019 04:00 154 0
Още от Здраве »
placeholder