Начало » Събития » Зов за помощ! Да помогнем на Вики от Враца

Зов за помощ! Да помогнем на Вики от Враца

03.11.2018 12:00 3715
Зов за помощ! Да помогнем на Вики от Враца

5-месечната Вики от Враца се нуждае спешно от средства, за да оздравее и да живее пълноценно. Майката на детето Цветомира Бановска се обърна към всички добри хора, които имат желание и възможност да помогнат.

Цветомира Бановска ражда Вики на 4 май в "Майчин дом" в София при д-р Веселин Дяволов. Всичко минало добре, но на втория час след раждането лекарите се появили притеснени при родилката й и казали, че детето трябва да се преведе по спешност за "Пирогов" и да бъде оперирано до 24 часа, защото в противен случай ще умре.

Неонатолог казва на притеснените родители, че Вики има атрезия на тънки черва. Това е вид запушване на отделни сегменти от червото и трябва спешна хирургична намеса и изрязване на засегнатия участък. Операцията е извършена на 14-ия час от нейното появяване на този свят. Били са изрязани 30 сантиметра от тънкото черво и детето ни бе преведено в реанимация.

Три месеца Вики се бори за живот и обикаля с родителите си във всички болници и клиники в страната. На четвъртия месец състоянието на детето се подобрило, а родителите на слънчевото бебче отишли до Румъния за специален катетър за 200 евро, тъй като в България го няма. Той се поставя във вена до сърцето и през него се правят вливания със специална храна, която на месец струва 15 000 лева.

Фондът за лечение на деца одобрил Вики и поел разходите за специалните храни, но заради самия централен венозен път всичките консумативи и медикаменти трябва да бъдат стерилни. За тази цел врачанското семейство трябва само да си ги закупува. Цената на консумативите за месец обаче е около 2 000 лева – сума, която е непосилна за родителите.

Според лекарите лечението на Вики ще продължи години, докато тънкото черво израсте. През това време бебето продължава да обикаля с родителите си различни болници, а разходите се трупат все повече.

Кутии в подкрепа на Вики има във Враца, Велико Търново и София.

Който желае може да преведе средства по дарителската сметка:

Уникредит Булбанк

Титуляр - Виктория Веселинова Неновска

BG45 UNCR 7000 1523400265

 

0 покажи коментарите
Още по темата:
Свикват консултации за определяне съставите на секционните избирателни комисии Кметът на Община Враца Калин Каменов отправи покана до представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 44-ото Народно събрание и представители на партии и коалиции от партии, които ... 18.09.2019 11:00 48 0
Още от Събития »