Начало » Събития » Турнето на „Фортисимо Фест“ гостува във Враца

Турнето на „Фортисимо Фест“ гостува във Враца

22.08.2018 20:00 608
Турнето на „Фортисимо Фест“ гостува във Враца

Враца е един от трите града в България, в които ще се проведе уникалният фестивал за класическа и фолклорна музика „Фортисимо Фест“. Звездният концерт ще се състои в деня на откриването на 130-ото юбилейно издание на традиционния Врачански есенен панаир - 14 септември от 20.00 ч. пред стадион „Христо Ботев“.

Този септември турнето на “Фортисимо Фест” ще премине също през София и Разград. Концертите са със звездното участие на Софийска филхармония, Разградска филхармония, Дони, Светлин Русев, Михаела Филева, Славин Славчев, Георги Андреев, Братя Зайранови, Михаела Маринова, Невена Пейкова, хор “Космически гласове” с диригент Ваня Монева и актьорите Ана Пападопулу и Юлиан Вергов.

И тази година фестивалът за класическа и фолклорна музика на открито “Фортисимо Фест” обещава незабравимо преживяване. Две филхармонии - Софийска и Разградска - ще свирят златна българска класика, български фолклор и музика от златни български филми под диригентската палка на маестро Максим Ешкенази. Участие в концертите ще вземат Дони, звездите на Монте Мюзик и Вирджиния Рекърдс, виртуозният цигулар Светлин Русев, както и композиторът и музикант Георги Андреев. Три изключителни концерта на открито - във Враца на 14 септември, в Разград на 12 септември, площад “Ларго” и в София на 16 септември пред Народен театър “Иван Вазов” ще съберат отново под звездите любителите на голямата българска музика от последните 100 години.

В трите града, програмата на концертите ще бъде разделена на три части. Истински спектакли, те ще започват с класически български произведения за оркестър. Водещите Ана Пападопулу и Юлиан Вергов неусетно ще пренасят публиката през фолклорните мотиви на Георги Андреев, а за финал ще звучи незабравима музика от култови български филми.

Българската филмова музика за втори път присъства в програмата на “Фортисимо Фест” и това се случва след големия й успех на концертите през 2017 г. По традиция фестивалът е подготвил зрелищен финал за всеки от своите концерти, които ще бъдат с продължителност час и половина. Входът за концертите е свободен.

0 покажи коментарите
Още по темата:
Задават се интересни избори! Чоков е кандидат за кмет на Бяла Слатина, а жена му – на Галиче Интересни местни избори очакват избирателите в Бяла Слатина. Общинската избирателна комисия регистрира като кандидат за кмет на общината Ценко Чоков. Жена му Цветелина нелова пък ще се бори за мястото... 24.09.2019 12:45 37 0
На сесия коментираха светофарна уредба, която често не работи Светофарната уредба край автогарата във Враца, която често не работи напоследък, се превърна в тема на коментари по време на днешното заседание на общинския съвет в града. Темата беше повдигната от от... 24.09.2019 12:00 67 0
Още от Събития »