Начало » Здраве » 9 обикновени неща, които изцеждат нашата младост и красота

9 обикновени неща, които изцеждат нашата младост и красота

29.05.2018 06:00 2213
9 обикновени неща, които изцеждат нашата младост и красота

Ние казваме "Моят дом е моята крепост" и дори не можем да си представим, че този дом може да съдържа обекти, които ни разболяват. Но колкото по-бързо откриете и неутрализирате тези елементи, толкова по-добри са шансовете ви, че ще можете да се наслаждавате на младото тяло и гладка кожа за дълго време.

Предлагаме ви списък с основните домакински предмети, които може би не знаете, че са вредни за вашата младост.

9. Централно отопление и климатици

Колкото по-студен е въздухът навън, толкова по-малко влага е в състояние да задържи в него. Когато домът ни изстине, а след това въздухът се загрява, количеството водна пара не се увеличава. По този начин въздухът в една къща става сух. И нашата кожа и лигавици са първите, които усещат това. Лицето и тялото ни стават много чувствителни, започваме да изпитваме сърбеж и кожата ни може да започне да се лющи. А това може да бъде първата стъпка към суха кожа и бръчки.

Решение: използвайте въздушни овлажнители, купувайте някои ултра-овлажняващи кремове.

8. Сапун

21-ви век е век на хигиена. Хората са просто полудели на тема да поддържат телата си гладки, чисти и да миришат хубаво. Но ежедневното почистване на кожата с почистващи продукти може да предизвика естествена защитна реакция. Тази бариера ни предпазва от бактерии и дори предотвратява преждевременното стареене на кожата.

Решение: винаги прочетете етикетите на съставките на вашия сапун или душ гел. И все пак се препоръчва да се избягва ежедневното измиване с почистващи препарати.

7. Възглавници

Повечето хора избират памук или ленено бельо, защото са доста евтини, не се плъзгат и лесно се мият.

Но калъфките от тези материали могат да бъдат лоши за кожата. Първо, това е главно за хора, които обичат да спят настрани или по корем. Дебелият памук може да увеличи риска от гънки по кожата, които по-късно ще се превърнат в бръчки. Също така, тези материали са добра среда за развитие на бактериите.

Решение: сменете памука с коприна. Коприната е по-скъпа, но има много предимства: тя е издръжлива, не предизвиква гънки по кожата, защото е гладка и предотвратява развитието на бактериите.

6. Смартфони и компютри

Сините екрани преследват почти всеки от нас от сутрин до късно вечер. Много хора знаят, че писането на съобщения чрез телефон с врат, наведен надолу, може да предизвика двойна брадичка.

Също така има изследване, което твърди, че синята светлина на екрана (High Energy Visiblelight) може да бъде също толкова вредна, колкото и  ултравиолетовите лъчи.

Решение: ако няма начин да намалите времето, което прекарвате пред компютъра, можете да си сложите специална защита на екрана. Има и защитни кремове, които можете да използвате.

5. Отворете прозорците

Напоследък учените откриват пряка връзка между замърсяването на въздуха и преждевременното остаряване. Но промишлените съоръжения не са единствената причина за замърсяването на въздуха. Животът в големите градове, в близост до магистрали, съседи, които пушат, и много други факти могат да причинят замърсяване на околната среда.

Решение: Ако вашият апартамент или работно място е твърде близо до източника на замърсяване, опитайте се да избегнете отварянето на прозорците. Днес можете да получите устройство за почистване на въздуха в помещението, което премахва замърсяващите частици и дори помага да се контролира нивото на влажност.

4. Сутиени

Фините гърди са свързани с младостта. Има теория, че сутиените се борят срещу гравитацията и поддържат гърдите ви. Но няма никаква научна обосновка на тази теория. Има и противоположна теория, която казва, че сутиените правят мускулите на гърдите слаби. А това е доказано. Специалистите са сигурни, че само жени с определени характеристики (например големи млечни жлези) трябва да носят сутиен, за да се чувстват комфортно.

Решение: носете сутиен само ако е необходимо или избягвайте да носите такъв.

3. Захар

Както всички знаем, захарта предизвиква наднормено тегло. Но най-новите изследвания показват, че това също води до преждевременно стареене и възпаление на кожата. Вътре в организма захарта започва да произвежда молекули, които атакуват колагена и еластина, които са отговорни за красивата и гладка кожа.

Решение: спрете да консумирате захар, заместете я с мед, кленов сироп  други.

2. Преработени месни продукти

Месните продукти (като колбаси и кренвирши) съдържат много мазнини и различни добавки: например фосфор и сулфити. Тези химикали влошават състоянието на кожата и ускоряват процеса на стареене на тялото.

Решение: намалете консумацията на тази храна.

1. Сваляне на капака на тоалетната

За съжаление, не всеки знае, че има няколко правила, които трябва да се имат предвид при използване на тоалетната. Разбира се, всички знаем, че е важно да запазим тоалетната чиста и да измием ръцете си. Но много хора не знаят, че има правилен метод на пускане на водата. И ако измием тоалетната с отворен капак, бактериите и патогенните микроорганизми се пръскат във въздуха ... и могат да се приземят върху косми, дрехи и кожа.

Решение: спуснете капака всеки път, преди да пуснете водата.

Zdrave.to.

0 покажи коментарите
Още по темата:
7 неща, които се случват с тялото, когато пием сок от кисели краставички В този свят има два вида хора - такива, които обичат кисели краставички, и такива, които не разбират тяхната роля в света. В екипа на Mila.bg те са на особена почит, не само заради мястото му в някой ... 11.09.2019 04:00 309 0
Още от Здраве »