Начало » Здраве » Ако дъвчете дъвки, задължително прочетете това, за да се предпазите от тежки заболявания в устата!

Ако дъвчете дъвки, задължително прочетете това, за да се предпазите от тежки заболявания в устата!

18.02.2018 06:00 1506
Ако дъвчете дъвки, задължително прочетете това, за да се предпазите от тежки заболявания в устата!

Двете стави на устната кухина, както всички други стави в човешкото тяло, могат да бъдат засегнати от артрит и артроза. Причина за това е пренатоварването им и възпалителните процеси.

Затова някои дентални лекари смятат, че прекомерното дъвчене на дъвка е особено опасно, пише "Монитор". Те препоръчват тя да се употребява не повече от 5 минути на ден, колкото чрез нея да се направи своеобразен масаж и гимнастика на зъбите.

Човешкият череп е еволюирал така, че заради мозъка е развит повече в горната част на глава, отколкото в лицевата част. Така за последните два зъба – мъдреците, нямат място за израстване. Затова и зародишите им в повечето случаи са заложени накриво.

Когато те не могат да пробият, е възможно тежка инфекция с възпаления. От своя страна възпалението на венците провокира най-тежката болест в устната кухина - гингивит.

Той се провокира и от лоша зъбна хигиена. Тежката му форма се нарича улцеронекротичен гингивит, който се проявява подобно на рака на устата. 

0 покажи коментарите
Още по темата:
7 неща, които се случват с тялото, когато пием сок от кисели краставички В този свят има два вида хора - такива, които обичат кисели краставички, и такива, които не разбират тяхната роля в света. В екипа на Mila.bg те са на особена почит, не само заради мястото му в някой ... 11.09.2019 04:00 305 0
Още от Здраве »