Начало » Здраве » Проверете имате ли проблеми със здравето, 7 телесни миризми издават това!

Проверете имате ли проблеми със здравето, 7 телесни миризми издават това!

15.02.2018 06:00 1843
Проверете имате ли проблеми със здравето, 7 телесни миризми издават това!

Нашите тела имат собствен мирис и естествен аромат, който е различен от останалите. Когато обаче тялото ни отделя неприятна миризма, това може да бъде опасно за здравето.

Освен това тя отблъсква хората и ви прави непривлекателни. Факт е, че миризмите на тялото всъщност могат да повлияят на самочувствието ви и да ви накарат да се почувствате изолирани.

1. Мирис на развалено яйце

Тази миризма обикновено се наблюдава сред хората, които консумират много месо, особено червено месо. Миризмата се дължи на наличието на сяра в месото, която излъчва тялото ви, когато не се смила правилно.

Месото е комплексна храна и отнема време, за да се усвои правилно, а лошото храносмилане създава миризмата, която е много непоносима.

2. Мирис на риба  

Синдромът на триметиламиниурията или миризмата на риба е рядко метаболитно заболяване, което се дължи на ниското производство на ензим, наречен "флавин".

Заболяването кара хората да миришат на риба когато се потят, уринират и дори дишат. 

3. Горчива миризма

Понякога буквално усещаме горчивина. Миризмата е силна и акутна, карайки другите да се отвращават. Тази миризма е показател за чернодробни проблеми, гадене и проблеми с метаболизма.

4. Мирис на изпражнения

Да, това е вярно. Някои хора миришат така и това е ужасно както за тях, така и за всички околни. 

Проблемът възниква, когато храносмилателната система не функционира напълно. Миризмата се произвежда от химикали в червата, които се отделят чрез вашата пот.

5. Мирис на алкохол

Хората миришат на алкохол след тежко пиене. Когато сте употребили голямо количество спиртни напитки, тялото ви не е в състояние да ги усвои напълно.

Вашият черен дроб затруднява функцията си. Резултатът е, че излишъкът се освобождава през порите на тялото и се смесва с потта.

6. Прекомерна миризма на пот

Хиперхидрозата е състояние, което е често срещано за много хора. Те се потят обилно дори при нормални температури.

Прекомерното изпотяване е нещо, върху което те не контролират и създава много неудобства за човека и хората около него.

7. Миризма на възрастен човек

Старите хора имат особена миризма и вие го знаете, ако живеете с такъв в къщата си. Миризмата обаче е лека и не натрапчива. Това е нормална миризма и с възрастта тя се променя.

Другите обяснения защо хората миришат различно включват хигиената и здравето. Вземете своя начин на живот, например.

Хората, които не се къпят често, също имат много бактерии в тялото си и това определено е неприятно. Също така хората с наднормено тегло могат да имат гънки по кожата си, на които се размножават бактерии.

Zdrave.to

0 покажи коментарите
Още по темата:
Още от Здраве »